Hilmi Işıkören // Konut Projesi Üretenler için satışta başarının sırrı


İnşaat-emlak sektörü potansiyeli ve fırsatlarıyla firmaları yeni konut projeleri üretmeye teşvik ediyor. Yeni inşaat firmaları kuruluyor. Mevcut inşaat firmaları yollarına farklı projeler üretmeye devam ediyor.

Yeni yeni projeler ortaya çıkıyor. Ancak her yeni proje satış konusunda başarılı olamıyor. Motive alıcıların çok yoğun olduğu bu dönemlerde inşaat sahiplerinin yeni projelerini görücüye çıkarırken dikkat etmesi gereken çok önemli konularda beraberinde geliyor.
İnşaat kalitesi, konsept, daire tipleri, lokasyon, ulaşılabilirlik, sosyal imkanlar, güvenlik, otopark, aidat, satış ofisi, inşaatı yapan şirketin algısı, fiyat ve ödeme kolaylıkları gibi unsurlardan biri ya da birkaç tanesi hedef kitle olarak belirlenen tüketicinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun değilse satış yapmak zorlaşıyor. Yani A hedef kitleye B hedef kitlenin beğeneceği ya da tam tersi B hedef kitleye A hedef kitlenin beğeneceği bir proje sunulduğunda satış güçleşiyor. İşte bir konut projesinin pazarlama sürecinin sonucu olan satışta başarı tamamen bunda gizli.
Bir konut projesi üretirken insanlar tarafından talep görmesi hedefleniyor. Ancak sunulanlara karşılık istenilen bedel hedef kitle tarafından talep görmüyorsa yapılan projedeki daireler ne ekonomiye, ne insanlara yarar sağlıyor, arz fazlasını arttırmaktan başka bir işe yaramıyor.
Yeni dönem inşaat-emlak sektörünün daha da parlayacağı bir dönem olacak. İşin beton, demir ya da tuğlanın yanısıra daha önemlisi insan olduğunun bilincinde olan inşaat firmaları satış sorunu yaşamayacaklardır.
Gayrimenkul, savaş, deprem, ekonomik kriz dönemleri dahil, altın, döviz ve borsa yükselirken de düşerken de fırsatlar üretebilme kabiliyetine sahip dünyadaki en güvenilir tek yatırım aracıdır.

Hilmi Işıkören
www.isikoren.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar