EMLAK KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

EMLAK KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

CİNSİ :
İLİ :
İLÇESİ :
MAHALLESİ :
SOKAĞI :
KAPI NO :
PAFTA NO :
ADA NO :
PARSEL NO :
KİRACI ……………..………….ile KİRAYA VEREN ………………………yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda kiralanması için anlaşmışlardır.
1 - KİRAYA VEREN, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını (yıllık brüt stopaj dahil) ……….……YTL’dan kiralamayı kabul etmiştir.
2 - Kiralama bedeline mahsuben, Kiracı’dan …………..…YTL kaparo alınmıştır.
3 – Bu sözleşme imzalandıktan sonra, borçlar kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan kiracı, bu emlağı kiralamaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. KİRAYA VEREN vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir.
4 – KİRACI kendisine bu sözleşmeyi sağlayan EMLAKÇI’ya sözleşmenin imzasından itibaren yıllık brüt (stopaj dahil) kiralama bedelinin % 10’u +KDV hizmet ücreti ödemeyi kabul etmektedir.
5 – Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir.
6 – Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde ………….………. Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir……/……/20.…


KİRACI                                EMLAK KOMİSYONCUSU                         KİRAYA VEREN

Yorumlar

Popüler Yayınlar