Hasan Can: İstanbul Finans Merkezi bizim bölgemizdi, 6 senedir hizmet veriyoruz

Hasan Can: İstanbul Finans Merkezi bizim bölgemizdi, 6 senedir hizmet veriyoruz

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Finans Merkezi'nin kendi sınırlarına katılmasıyla alakalı olarak çok önemli açıklamada bulundu. Hasan Cam açklamasından zaten İstanbul Finans Merkezi bizim bölgemizdi, buraya 6 senedir hizmet veriyoruz ifadesini kullandı.
 
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Finans Merkezi'nin kendi sınırlarına katılmasıyla alakalı olarak çok önemli açıklamada bulundu. Hasan Cam açklamasından zaten İstanbul Finans Merkezi bizim bölgemizdi, buraya 6 senedir hizmet veriyoruz ifadesini kullandı.
TBMM Meclisinde torba tasarıyla İstanbul Finans Merkezi'nin Ümraniye Belediyesi'ne bağlanmasına ilişkin CHP'li Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan sert tepkiler üzerine bir açıklamada bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can önemli bilgiler verirken, " İstanbul Finans Merkezi  Burası Ümraniye Belediyesi'ne ait. 6 seneden buyana tapu kadastro işlemleri, vergisi, nüfus idaresi Ümraniye'ye ait. Buradaki seçmenler Ümraniye için oy kullanıyor, buradaki okulun iskanını biz vermişiz. Çöpünü biz alıyoruz, temizliğini biz yapıyoruz" dedi. Torba tasarıdaki Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin sınırlarının yeniden belirleyen yasa maddesinde ise hududun değiştirilmediğini, yalnızca netleştirildiğini söyleyen Hasan Can, iki ilçenin hudutlarının 6 Mart 2008 tarihinde kabul edilen 5747 sayılı kanunla tespit ettiğini yeniden anımsattı. 
HATALAR DÜZELTİLDİ 
Ümraniye'nin Belediye Başkanı Hasan Can, kanunda semtleri tarif ederken çok fazla teknik hatalar yapıldığını, Atatürk ve Barbaros mahallelerinin kuzey bölümlerinin, mevzubahis kara yollarının kuzeyinde kaldığından dolayı Ümraniye ilesine ait olduğu halde kanunda Barbaros Mahallesi'nin zikredilmediğini anlattı. Başkan Hasan Can, kanunun ruhuna göre O-4 ve E-80 kara yolunun güneyinin Ataşehir ve kuzeyi Ümraniye olduğunu vurguladı. Söz konusu semtin İstanbul Finans Merkezi'nin yapılıyor olması sebebiyle değere bindiğini belirten Can, "Buranın 6 yıldan beri tapu kadastro işlemleri, vergisi, nüfus idaresi Ümraniye'ye ait, buradaki seçmenler Ümraniye için rey kullanıyor" dedi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de tertip ettiği medya toplantısında, altı sene önce çıkarılan 5747 sayılı yasanın alakalı maddesinde iki kaza arasında E-80 ve O-4 kara yollarının "natürel hudut" olduğu şeklinde bir ifade bulunmadığını belirterek yasanın Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğini kaydetti. 



Kaynak: Sabah

Yorumlar

Popüler Yayınlar