Büyüyen E-Ticaret Satışları ABD'de Depo Kiralamasını Güçlendiriyor Büyüyen E-Ticaret Satışları ABD'de Depo Kiralamasını Güçlendiriyor

Büyüyen E-Ticaret Satışları ABD'de Depo Kiralamasını Güçlendiriyor

Büyüyen E-Ticaret Satışları ABD'de Depo Kiralamasını Güçlendiriyor

 


Ticari emlak danışmanı Lee & Associates'e göre - salgın kaynaklı e-ticaret satışlarının yönlendirdiği - 2020 kiracı genişlemesi, tedarik zinciri verimliliklerini artırmak için ek depo ve dağıtım alanı arayan şirketlerin dördüncü çeyrek talebindeki artıştan sonra geçen yılki toplamı geride bıraktı. .


Rekor seviyedeki en güçlü çeyrek olan 4. çeyrekte net 99,2 milyon SF endüstriyel alan emildi ve 2019'un net büyümesine göre% 27 artışla 203,7 milyon SF absorbe edildi. Bir dizi kanıt, kilitlenmenin ticari gayrimenkuldeki çeşitli eğilimleri iten bir hızlandırıcı olduğu konusundaki fikir birliğini desteklemektedir.

İşgücü piyasasına, ulusal ve dünya ekonomilerine verilen zarara rağmen, e-ticaret için konumlandırılmış şirketler, toplam satışlardan önemli ölçüde artan bir pay kazandı. Sonuç olarak, hızla artan çevrimiçi satışlar, büyük kasa ve son mil dağıtım tesisleri için kilit pazarlarda zaten güçlü olan talebi yoğunlaştırdı.

Lee & Associates ayrıca rekor kıran gelen kargoların ABD limanlarını zorladığını ve ülke çapındaki yetkililerin genişleme planlarını sürdürdüğünü bildirdi. Yıl sona ererken, düzinelerce konteyner gemisi Los Angeles-Long Beach liman kompleksine demir attı ve haftalarca rıhtım bekledi ve her gün daha fazla gemi geliyordu. Amazon'un büyümesi, tüm kiralama hacminin% 10'unu temsil ediyor, ancak Target, Walmart ve bazı büyük genel satıcılar, Home Depot ve ev geliştirme sektöründeki diğerleriyle birlikte kiralama faaliyetlerini artırıyorlardı. Amazon'un bir rakibi olan Radial, Atlanta'nın güneybatısında 760.000 SF'lik bir bina kiraladı.

Ancak Amazon, Teksas, Pflugerville'de 3,8 milyon SF değerinde çok katlı bir tesis geliştirmeyi planlıyor. 330 milyondan fazla SF'nin yapım aşamasında olduğu için endüstriyel pazarın gücü geliştiricilerin dikkatinden kaçmadı, bu bir rekor ve 3. çeyrekte 93 milyon SF'nin başlaması. Teslimatlar mevcut talebi biraz aşacağından, ulusal boşluk oranı 2021'in çoğu için% 6'nın üzerine çıkacak. 2021'in ilk yarısında yaklaşık 180 milyon SF teslim edilecek. Başlıca ulusal dağıtım pazarları Dallas-Fort Worth, Atlanta Lee & Associates, Lehigh Valley, PA, San Antonio, Austin, Phoenix ve Güney Kaliforniya'nın İç İmparatorluk bölgeleri olan Riverside ve San Bernardino'nun net absorpsiyona öncülük ettiğini söylüyor.

Kiralama hacminin aksine, satışlar 2019'un sonundan ilk çeyreğe kadar görülen rekor seviyelerin altında kaldı. Sektörün güçlü performansından etkilenmeye devam eden kurumsal yatırımcılar, GYO'lar ve diğer kamu alıcıları, üçüncü çeyrekte tek net alıcı olarak ortaya çıktı. Özel sermaye yatırımcıları da yaz aylarında faaliyet göstermiş olsalar da, özel alıcılar ve mal sahibi / kullanıcılar yıl boyunca net satıcı olmuştur. İşlem hacmi üçüncü çeyrekte% 30 artarak 17 milyar dolara ulaştı. Endüstrinin güçlü temellerine rağmen, tavan oranlarının yükselme eğilimi göstermesi bekleniyor ve yatırımcılar ve borç verenler daha temkinli büyüdükçe ve risk primleri genişledikçe fiyatlandırma momentumunun önceki yılki% 5'lik hızından düşmesi bekleniyor.


WPJ Haberleri |  2020 4. Çeyrek Sınai Gayrimenkullere Genel Bakış - Lee & Associates

Yorumlar

Popüler Yayınlar