Geçen Mart'ta COVID Salgını Başladığından Beri ABD'de 9 Milyon Kişi Yerini Değiştirdi

 

Ulusal Emlakçılar Derneği kıdemli ekonomist ve araştırma direktörü Nadia Evangelou'ya göre; Mart 2020'de başlayan ABD Coronavirüs salgını nedeniyle, üç yetişkinden biri, pandemiden önce uzaktan çalışan 20 yetişkinden 1'ine kıyasla, tipik yüz yüze işlerinin bir kısmını veya tamamını tele çalışma yerine değiştirdi. Rekor düzeyde yüksek düzeylerde tele-çalışma ile, insanlar ayrıca çeşitli nedenlerle taşınmaya karar verir. Bazıları, çocuklarının oynayabileceği daha büyük avluları ve çalışması için ofis alanı olan daha büyük evler arıyor. Diğerleri, tele-çalışma yapabildikleri için büyük şehir merkezlerinden uzakta daha az yoğun yerlerde daha uygun fiyatlı evler ararlar.

Uzaktan çalışma, salgından çok sonra da devam edebilirken, pandemi sırasında işle ilgili nedenlerle pandemi öncesi yaptıklarından çok daha az sayıda insanın hareket ettiği açıktır.

COVID-19'un ABD hareketliliği üzerindeki etkisini daha iyi anlamak için NAR'ın araştırma ekibi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki her ilçe için Mart-Ekim 2020 arasında Amerika Birleşik Devletleri Posta Hizmetleri adres değişikliği verilerini topladı. Postalarını eski evlerinden yeni konutlara iletmek isteyen kişiler USPS'ye adres değişikliği talebinde bulunduklarından, bu veri kümesi pandeminin başlangıcından bu yana kaç kişinin taşındığına dair iyi bir vekil görevi görür.

NAR Bulguları: Çoğu insan pandeminin başlangıcında ve yaz aylarında taşındı.

NAR'dan Nadia Evangelou, salgın başladığından bu yana Ekim 2020 itibarıyla 8,93 milyon insanın yer değiştirdiğini bildirdi. Bu, 2019'da aynı dönemde (Mart-Ekim) 8.84 milyona kıyasla ikamet adreslerini değiştiren yaklaşık 94.000 kişilik bir artış. Verileri aylara göre inceleyerek, salgın sırasındaki çoğu hareket Mart ayında gerçekleşti ve bir önceki yıl 1,00 milyona kıyasla 1,23 milyon kişi yer değiştirdi.  

Nadia-Evangelou-NAR-Research-Director.jpg

Nadia Evangelou

Analizi bir adım daha ileri götüren NAR, bu nakliyecilerin konumunu eyalet ve ilçe düzeyinde izledi. Öncelikle, Mart-Ekim 2020 dönemine ait giriş ve çıkışlar karşılaştırıldıktan sonra, eyalet düzeyinde 34 eyalette ülke genelinde net göç artışı yaşandı. Bu, bu eyaletlerde taşınanlara kıyasla daha fazla insanın eyalete taşınması anlamına geliyor. Eyaletler arası göç, tüm hareketlerin beşte birinden daha azını oluştursa da, bu tür bir hareket, bölgesel demografi ve ekonomik değişim için önemli etkileri nedeniyle dikkate alınmaya değer.

New Jersey, South Carolina ve Maryland, ülke genelinde en yüksek göç kazançlarını elde eden kazananlar oldu. Spesifik olarak, New Jersey'de, ayrılanlara kıyasla 2.032 kişi daha eyalete taşındı. Buna karşılık, New York, Texas ve District of Columbia, salgın sırasında en çok insan kaybeden eyaletlerdi. New York'ta, taşınanlara kıyasla 2.847 daha fazla kişi eyalet dışına taşındı.

Ancak NAR, verilerin tam bir yıl karşılaştırması olmadığını unutmamasını söylüyor. 12 aylık bir karşılaştırma, gerçek göç eğilimleri hakkında daha iyi bir okuma olacaktır. Örneğin, Teksas'ın her yıl eyalete her zaman daha fazla yeni sakin çektiğini biliyoruz, ancak kapsanan dönem Teksaslıların sıcaktan kaçmak için başka yerlere gidebilecekleri birkaç sıcak yaz ayını aşıyor ve bu nedenle veri setinde net bir negatif eğilim gösteriyor, NAR'dan Nadia Evangelou'yu anlatıyor.

Pandemi sırasında eyalete göre net göç

Bununla birlikte, tek bir sayı tüm hikayeyi anlatmayabilir. Bu nedenle, NAR'ın araştırma ekibi ayrıca pandemi sırasında her eyalet için net göçü pandemi öncesi düzeylerle karşılaştırdı.

Özellikle NAR, 2020'nin Mart ve Ekim aylarındaki giriş ve çıkışları 2019'dakilerle karşılaştırdı. NAR, örneğin, Texas'ın salgın sırasında bir yıl öncesine göre çok daha az insan kaybettiğini keşfetti. Teksas, 2019'da nüfus büyüklüğü açısından en kalabalık eyaletlerden biri ile, 2020 Mart ve Ekim aylarında yaklaşık 2.700 kişiyi, 2019'un aynı döneminde yaklaşık 4.550 kişiyi kaybetti. Ancak, New York salgın sırasında daha fazla kişi kaybetti. 2020'nin Mart ve Ekim aylarında New York, bir yıl önceki yaklaşık 600 kişiye kıyasla yaklaşık 3.000 kişiyi kaybetti. Bu, New York'taki pandeminin daha fazla insanın eyaletten ayrılmasıyla ortaya çıkan olumsuz etkisini yansıtıyor.

Yine de NAR, 2019'da nüfus büyüklüğü azalan eyaletleri pandemi sırasında en yüksek göç kazançlarını yaşıyor görüyor. Örneğin, 2019'da New Jersey'de nüfus% 0,3 azalırken, New Jersey pandemi sırasında daha fazla insan kazandı. 2020'nin Mart ve Ekim aylarında New Jersey, bir yıl önceki 1.100 kişiye kıyasla yaklaşık 2.000 kişi kazandı. Bu nedenle, pandemi nedeniyle nüfusta önemli değişiklikler beklemeliyiz.

Texas ve New York en yüksek hareket oranlarına sahipken, aşağıdaki grafik bu taşıyıcıların çoğunun pandemi sırasında nereye taşındığını göstermektedir. Örneğin, New York'tan ayrılanların% 50'den fazlası New Jersey'e taşındı, ardından Connecticut (% 12). Sırasıyla, pandemi sırasında Teksaslılar için ilk üç yer Arkansas (% 16), Florida (% 13) ve New Mexico (% 9) idi.

Pandemi sırasında çoğu insan evlerinin yakınına taşındı ve banliyölerde en çok taşınan kişi

USPS verilerine göre , pandeminin ilk yedi ayında büyük şehirler en fazla kişiyi kaybetti. Özellikle NAR, insanların ülkenin en popüler bölgelerinden bazılarının dışına taşındığını ve banliyölere yerleştiğini gördü. Bu, çoğu insanın evlerine yakın olduğu anlamına gelir. Örneğin, çoğu New Yorklu Brooklyn'e (% 33), Hamptons'a (% 29) ve Jersey City'ye (% 8) taşındı. Sırasıyla, çoğu San Francisco'lu, önceki evlerinden 60 milden daha az bir yarıçap içindeki bir ilçeye taşındı.

Sonuç olarak, büyük şehirlere yakın ilçeler en fazla göç kazancını yaşıyor. Örneğin, Teksas'taki Williamson County, ülke genelinde en yüksek göç kazancına sahip olan ilçeydi. Williamson County, Austin'in en elverişli banliyölerinden biri olsa da, taşınanlara kıyasla yaklaşık 4.000 kişi ilçeye taşındı. Spesifik olarak, yaklaşık 6,100 kişi Williamson County, TX'e taşınırken, yaklaşık 2.250 kişi ilçeden ayrıldı. Bir başka örnek, pandemi sırasında yaklaşık 3.400 kişiyi alan New York'taki Suffolk County'dir. NAR Research'ün bildirdiğine göre, New York'taki New York County, Teksas'taki Travis, Harris ve Dallas County en çok kişiyi kaybetti.

NAR, 2021 için benzer göç modelleri beklediğini söyledi

Önümüzdeki birkaç hafta içinde aşı dağıtımıyla birlikte COVID-19 aşısında çok umut verici yeni gelişmeler var. Ancak uzmanlar, 2021'in sonlarına kadar pandemi öncesi normal duygumuza döneceğimizi tahmin etmiyor.

Bu arada, birçok büyük şirket, çalışanlarının pandemiden sonra bile uzun vadeli olarak uzaktan çalışabileceğini duyurdu. Nadia Evangelou, bu nedenle, 2021'in ilk altı ayında benzer göç modellerinin ve banliyölerin ve daha küçük şehirlerin daha fazla nüfus kazanmasıyla daha uzun süre beklendiğini söylüyor.

Coronavirüs'ün ABD'deki konut sektörü üzerindeki etkisi 2020'de-Grafik-1.jpg

COVID19.jpg sırasında ABD Eyaletine Göre Net Geçiş



Coronavirüs'ün ABD'deki konut endüstrisi üzerindeki etkisi 2020 tablosu 2.jpg


Yorumlar

Popüler Yayınlar