Tapulardaki 'Kat Mülkiyeti' İfadesi Değişikliğine Vatandaşlardan Tepki

Getirilen Yeni Düzenleme Sebebiyle Tapularındaki "Kat İrtifakı" İfadesini "Kat Mülkiyeti" ile Değiştirmek İçin İzmir Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne Giden Vatandaşlar, Uygulamayı Saçma Bulduklarını Söyledi.



Getirilen yeni düzenleme sebebiyle tapularındaki "kat irtifakı" ifadesini "kat mülkiyeti" ile değiştirmek için İzmir Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne giden vatandaşlar, uygulamayı saçma bulduklarını söyledi.
Hatay semtinden gelen bir vatandaş, 1982'de aldığı dükkanın tapusunu değiştirmeye geldiğini belirterek, "Bunu çok saçma gördüm. Zaten tapum elimde. İkinci bir işleme ne gerek var?" dedi.

Güzelyalı'da oturan bir vatandaş ise önceki yıllara ait evrakları bulmakta zorlandıklarını kaydederek, "Eksik evrakları temin etmek için, Dokuz Eylül Vergi Dairesi'nden ilişki kesme belgesi istiyorlar. Belediyeler yardımcı olmalı. İşleme katılmayan kat komşum yüzden ceza yiyeceğim." şeklinde konuştu. Karşıyaka ilçesinden bazı vatandaşlar da verilen sürenin az olduğunu dile getirerek, "Komşularımız katılmadığı için biz mağdur oluyoruz. Süre kısa. Bilinçli vatandaşlar olarak vazifemizi yapmak istiyoruz ancak engelleniyoruz." ifadesini kullandı.

(CİHAN)

Yorumlar

Popüler Yayınlar