GAYRİMENKUL İÇİN STRATEJİ PLATFORMU KURULDU


Gayrimenkul sektöründeki sivil toplum kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi. Kısa adıGİSP olan Gayrimenkul İçin Strateji Platformu sektörün değişik katmanlarında faaliyetgösteren profesyoneller tarafından kuruldu. Gayrimenkul sektörüne yönelik stratejikyaklaşımlar geliştirmek ve belli bir fikir birliği oluşturmak amacıyla farklı aktörleringönüllülük esasında bir araya gelerek kurduğu bu platformda iktisatçıdan değerlemeuzmanına, avukattan danışmanlara kadar çok farklı kesimden kendi alanında uzmanisimler yer alıyor. Diğer kurumlardan farklı olarak gayrimenkul sektöründe sivil inisiyatifkullanmayı amaçlayan GİSP, bu sayede gelişimine katkıda bulunarak sorunlarınçözülmesini de hedefliyor.
İlk gündem kentsel dönüşüm
Aynı zamanda Garanti Koza Gayrimenkul koordinatörü olan GİSP Başkanı Gürler Ünlü,sektörde ilk defa bu kadar farklı katmanların bir araya geldiğini belirterek, GİSP’inoluşturduğu komitelerle özellikle gündemdeki konular ve sektörün sorunlarıyla ilgiliçalışmalar yapacağının altını çizdi. Bu noktada gündemi meşgul eden konularaeğildiklerini ifade eden Ünlü, “Özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları başlattık.Oluşturduğumuz komitelerle ilgili yasa taslağını inceliyoruz. Kısa süre içinde dehazırladığımız raporumuzu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
Aynı zamanda ‘yabancı fonları Türkiye’ye çekmek’ ve ‘İstanbul’u marka kent yapmak’ gibikonuları da irdelediklerini ifade eden Ünlü, “Bu tür konularda profesyoneller tarafındandetaylı çalışmalar yapacağız. Enine boyunu incelemelerde bulunacağız. Eğrisiyle vedoğrusuyla gerçekleri ortaya koyacağız” diye konuştu. Ünlü, geniş bir tabana yayılanGİSP’in kısa sürede üye sayısını artırarak çok daha geniş bir ekiple çalışmalarını devamettireceğini de söyledi.
Gayrimenkul think-tank'i
GİSP’in genel sekreterliğini yapan Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı İsmailÖzcan ise Türkiye gibi gelişmekte olan ve altyapısını tamamlamamış bir ülkede,gayrimenkul sektörünün çok uzun bir süre daha gündemde olmaya devam edeceğinibelirterek, hızla gelişen Türk gayrimenkul sektörünün oluşturduğu ekonomik güç veyarattığı sosyal etki ile de kritik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Önümüzdekidönemde kamu, özel sektör, vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının gayrimenkulün pekçok alanında birlikte hareket etmelerinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Özcan, şunlarısöyledi:
“Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de geçmiş dönemdebaşarılı bir performans sergilerken, sektörün gelişimine büyük katkı sağladılar. Ancak hergeçen gün daha karmaşık konularla uğraşması gereken sektörün çok daha fazla ‘niteliklidüşünce’ üretmesi gerekiyor. Etkin şekilde fikir üretebilecek yapının, daha stratejik birbakış açışı geliştirebilecek, gerekli uzmanlıkları bünyesinde barındırabilecek ve konularadeğişik perspektiflerden yaklaşabilecek bir 'think-tank' (beyin takımı) olduğukanaatindeyiz. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'nin ilk gayrimenkul think-tank'i olanGayrimenkul için Strateji Platformu'nu kurduk.”
Profesyonelleri bir araya topladı
Gayrimenkul sektöründe çok farklı alanlarda faaliyet gösteren profesyoneller GİSP çatısıaltında bir araya geldi. GİSP’in üyeleri arasında şu isimler yer alıyor:
ALİ GÜVENÇ KİRAZ
AVUKAT, GAYR. HUKUKU DERNEĞİ
ALİ YÜKSEL
AVUKAT, GAYR. HUKUKU ENSTİTÜSÜ
ALP ÇİÇEKDAĞI
KENT DEVELOPMENT
ANIL GÖKÇEN
KÖRPINAR TURK-REAL
BATUHAN TARKAN
ANADOLU GAYRİMENKUL
BEKİR YENER YILDIRIM
TÜRKİYE DEĞERLEME. UZM. BRL.
CAN KARAYEL
LANGAN INTL.
DİDEM ERENDİL
PRAMERICA
ERSUN BAYRAKTAROĞLU
PwC
EVRİM KARAYEL
GÜRALLAR YAPI
GÜRLER ÜNLÜ
GARANTİ KOZA
HAKAN GÜMÜŞ
EA İNŞAAT
HÜSEYİN OFLAZ
İMPO İMAR
IŞIL DİNÇER
TSKB GAYRİMENKUL DEĞERLEME
İSMAİL ÖZCAN
YAPI-ENDÜSTRİ MERKEZİ
KEMAL ÇETİN
HİMTEK
MAKBULE YÖNEL
MAYA TSKB GAYRİMENKUL DEĞERLEME
MEHMET DEMİRAY
VIRTUA
MURAT GOLDŞTAYN
RE/MAX
NAZAN ÖZBAYDAR
SOM DEĞERLEME
NİHAN GÖRGÜN
KARAHANOĞLU SERVOTEL
NİLGÜN KIVIRCIK
GAP İNŞAAT
SELİN SOYLU
SPK
SERKAN GÜL
HERGÜNER HUKUK
TAYLAN BAYKUT
AAREAL BANK
TEVFİK KINIK
SPK
YAVUZ KARAMAN
MİLLİYET
YUSUF ÖZDALGA
EASTGATE CAPITAL

Yorumlar

Popüler Yayınlar