Aynı şebeke TOKİ’yi ikinci kez nasıl dolandırdı?

Aynı şebeke TOKİ’yi ikinci kez nasıl dolandırdı?

30 Kasım 2012 Cuma 09:55

Aynı şebeke TOKİ’yi ikinci kez nasıl dolandırdı?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TOKİ’nin KC Grup tarafından dolandırıldığına ilişkin olayla ilgili yeni bir iddia ortaya attı

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TOKİ’nin KC Grup tarafından dolandırıldığına ilişkin olayla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Erdoğdu, operasyonun Kontaş, Canberk, Doğancan, Demer ve Yeni Sarp şirketleri üzerinden 5 ayaklı olarak yürütüldüğünü belirtti.

Erdoğdu, TOKİ’nin hasılat paylaşım projeleri kapsamında 2004 ve 2005 yıllarında Ankara Eryaman 8., 9., ve 10. etap ile İstanbul Bahçeşehir Toplu Konut Alanı inşaat işlerinin KC Grup adlı şirkete verildiğini ancak grubu oluşturan KONTAŞ’ın belgelerinin eksik olduğunu belirtti.

‘Yasal zorunluluk halledildi’
Erdoğdu, 444 milyon TL toplam tutarlı üç ihaleye giren KC Grup’un o dönemde yürürlükte olan Yapım İşleri Uygulama Yönetmeliği’nin 55. maddesinde yer alan, “Bu belge sahiplerinin ortağı bulunduğu tüzel kişilerin ihaleye girebilmesinde, tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip olması, her ihalede bu oranın aranması ve teminat süresince bu oranın muhafaza edilmesi zorunludur” hükmüne açıkça aykırı olarak 2007’deki kesin kabulü beklemeden 16 Ağustos 2005’te yüzde 51 hissesini başka bir ortağa devrettiğini söyledi. Erdoğdu, “Bu yasal zorunluluk böylece bir şekilde halledilmiştir” dedi.

Erdoğdu, “Bu durum TOKİ’nin ikinci defa aynı şebeke tarafından dolandırıldığını göstermektedir. Bu bilgi ve belgelerin ışığında Erdoğan Bayraktar’ı sözünü tutmaya ve istifa etmeye çağırıyoruz. Bayraktar, gelecek perşembeye kadar istifa etmediği takdirde perşembe günü yeni bir yolsuzluk dosyası daha açıklayacağız” diye konuştu.
Meriç Tafolar/Milliyet

Yorumlar

Popüler Yayınlar