KOMBİ BAKIMINIZI YAPTIRDINIZ MI?

Kombi Seçimi

- Selamlar kombi seçiminde bilmeniz gereken birkaç bilgi vardır.
Bunlar a) Evin metre küpü yani metre kare çarpı tavan yüksekliği,
b) Birde oturduğunuz bölge cephe veya evimizin ısı yalıtımı bunda da kafaya fazla takılacak birşey yok kendi evimizi sizden daha iyi tanıyan biri yoktur sanırım, eğer evimiz yalıtımsız kuzey cephe ise o evin çarpanını 50 diyelim veya ısı yalıtımlı güney cephe ise o evin çarpanınada 40 diyelim bunların arasında ise 45 diyelim.
- İki tane done elimizde mevcut;
– Örnek veriyorum evimiz 100 metre kare tavan yüksekliğimiz ise 3 metre evimiz 300 metre küp Güney cephe ve ısı yalıtımlı bir ev yani ısı kat sayısını (çarpanını) 40 alalım
300 x 40 = 12.000 kilo kalori (kcall) yani bize 12.000 lik bir kombi yeterli.
- Halk arasında konuşmalara lütfen kanmayın bizim kombimiz yetmiyor, kapasitesi küçük, yetersiz gibi gibi laflar hep konuşulup gider…
- Türkiye Piyasalarında ki en küçük ve kapasitesi en düşük kombi 20.000 kilo kalorilik’tir, dikkatimizi çekerim büyük (kalorisi yüksek) kombi almanız evimizin ısınaçağı anlamına gelmez Şayet evimiz ısınmıyor ise ya ısı kaybınızı iyi hesaplamadınız yada kombinizin bakıma ihtiyacı var demektir., Bu problem ile karşılaşırsanız herhangi bir ısı uzmanına başvurmanızı tavsiye ederiz.

Kombi Bakımı

- Kombi bakımı araba bakımına benzer bakımsız kombi bakımsız araba gibi kışın ortasında yarı yolda bırakır. Yanlız kombi bakımında araba bakımı gibi yağ hava filitre yakıt filitresi gibi filitreler değişmez.
Kombi bakımında aşağıdaki işlemler yapılır:

1- Kombinin yanma haznesi (brülörü) temizlenir tozu alınır verimli yanması sağlanır.
2- Ateşleme bujileri temizlenir ateşleyememe ihtimalinin olmaması için
3- Imbisat tankının basıncı kontrol edilir eksilse tamamlanır patlamış ise müşteriye bilgi verilir.
4- Kalorifer filitresi temizlenir (Peteklere giden filitre)
5-Kombinizin gaz ayarı kontrol edilip minimum ve maximum normal olması gereken değerlere ayarlanır.
6- Kombiniz test edilir verimli ısıtıp ısıtmadığı kontrol edilir.
7- Yakın zamanlarda arıza çıkarma ihtimali olan parçalara bakılıp kontrol edilip müşteriye bilgi verilir.

Sayın müşterilerimiz kombinize bakım yaptırmanız tabiki iyi birşeydir kombiniz uzun ömürlü olup daha verimli çalışır az yakar ekonomik olur, yanlız unutmayınki halk arasındaki bazı yanlışlardan biride bakımsız kombi arıza yapmaması anlamına gelmez. Bakımlı kombide bakımsız kombide arıza çıkarabilir. Kombiniz arızalandığı zaman çağrı merkezimizi arayıp arıza bildirim kaydı bırakmanız kafidir. Çabuk çözüm için 1 Saat içinde hızlı olarak hizmette dönüş yapılacaktır.

Kombi Bilgileri

Kombi Arızası – Kombi çalışmıyorsa ?
Elektrik bağlantısını ve sigortayı kontrol edin. Arıza elektriksel ise elektrikçi çağırın.
Elektrik geliyor ama yine de çalışmıyor ise Ateşleme Sistemi bozulmuş olabilir.
Ateşliyor ama yine de çalışmıyor ise Kombi Hava Yapmıştır , havasının alınması gereklidir.
Tüm bu noktalara dikkat etmenize rağmen arızayı gideremiyorsanız kombi Teknik Servisini arayın
Değiştirilen parçalar için kullanıcıya garanti belgesi verilir.

Kombi Bakımınızı Yaptırdınızmı ?

Bize güvenen ve hizmet alan herkese, modern Konforlu yaşamın karmaşık yönleriyle başa çıkmakta yardımcı olurken hayattaki küçük sorunlarını çözmek ve büyük sorunların oluşmasını engellemek için çalışıyoruz.
Her yıl Yaz Veya kış mevsimi, gelmeden Klimanıza ve kombinize genel bakım yaptırmalısınız. Kombi Klima bakımı demek, iyi bir performans, sorunsuz bir yaz/kış sezonu geçirmek demektir.
Düzenli Olarak Senelik Periyodik bakımı yapılan Kombi,Klima Ve Hidrofor Cihazları daha iyi performans ve daha az yakıt/elektrik tüketimi sağlar
Kombi Ve Klima cihazlarının Elektronik kartları yüksek voltajdan,voltajların çok sık kesilmesinden yada balkonda soğuk havaya maruz kalmasından dolayı veya sebep olmaksızın arızalanabilir. Kart Tamirinin Yanında Kombinize Uygun Kombi Regülatörü Montajıda yapmaktayız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar