Satış ve Toplu Tüketim Yerleri İşletme Kayıt Belgesi Başvuru Beyannamesi


GENEL KISIM
…………….........................…….. İL MÜDÜRLÜĞÜNE
Aşağıda bilgilerini beyan ettiğim işletmemin onay işlemlerinin yapılması hususunda gereğini arz ederim.
………………………………………..................
                                      Gıda İşletmecisi
     Adı, Soyadı, İmzası, Kaşe ve Tarih
İşletmecinin Adı-Soyadı/Tüzel Kişiliğin Adı

İşletmenin Ticaret Unvanı

İşletmecinin Vergi Numarası

İşletmenin Adresi

İli/İlçesi/Posta Kodu

Köy/Mahalle

Cadde/Sokak

Bina No/Semt

Gemi ise bağlı olduğu liman

Telefon / Faks Numarası / E-posta Adresi

İşletmenin
İşyeri Açma ve
Çalışma Ruhsatı
Veren Kurum

Tarih

Numarası

İşletmenin:
Kapasite Raporu  (   )
Ekspertiz Raporu (   )
Kurum Beyanı     (   )
Beygir Gücü

Toplam Personel Sayısı

Bitiş Tarihi

Çalıştırılması Zorunlu Personel
Adı Soyadı

Mesleği / Bölümü

T.C. Kimlik Numarası

İşletmenin haftada çalışma gün sayısı ve gün içerisinde çalışma saatleri
……-……..saatleri arası
……………gün/hafta
İşletmenin faaliyet dönemi
Tüm yıl boyunca
(   )
Mevsimsel
(   )
Faaliyette olduğu ayları belirtiniz
Su Temini
(   ) Şebeke Suyu
(   ) Kuyu Suyu
(   ) Diğer  : ……………………….
EKLER:
1.      İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti.
2.      Kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı.
3.      Gıda işletmecisi ticaret siciline kayıtlı ise, ticaret unvanı, ticaret sicil numarası ve kayıtlı olduğu sicil memurluğunun adına ilişkin yazılı beyan (Güncel bilgilerini içeren ticaret sicil gazetesi 1/10/2003 tarihinden önce yayınlanmış ise Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya yetkili merci tarafından onaylı sureti); gıda işletmecisi esnaf siciline kayıtlı ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesinin aslı veya yetkili merci tarafından onaylı sureti.)
4.      Gıda işletmesine şartlı onay verilmeden önce gıda üretiminde kullanılan suda yaptırılan başlangıç analizlerine ait raporlar.
5.      Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesinin aslı veya yetkili merci tarafından onaylanmış örneği, meslek odası bulunmayan meslek mensuplarının adı, soyadı, T.C. kimlik numaraları beyanı ile gıda işletmecisiyle yaptıkları sözleşmelerin başlangıç ve bitiş tarihlerini gösteren liste.
6.      İşletmenin teknik resim kurallarına göre çizilmiş; su giderleri, personel hareketleri, ürün akış şeması, makine yerleşim planı gibi bilgileri içeren A3 boyutunda yerleşim krokisi.
7.      İşletmede oluşan katı/sıvı/ gaz atıkların uzaklaştırma şekli ve sıklığı hakkında bilgi ve yetkili merci tarafından istenmesi durumunda belge.

GIDA İŞLETMESİ İÇİN ONAY BELGESİ BAŞVURU VE BEYANNAMESİ
ÖZEL KISIM
İşletmecinin Adı-Soyadı/ İşletmenin Ticaret unvanı ve adresi:
İşletme Kategorisi
İşletme Faaliyeti
Hayvan türü1
Kurulu kapasite
I= Genel faaliyet gösteren işletmeler
Soğuk depo (   )
Et ve et ürünleri  (   )
Süt ve süt ürünleri (   )
Yumurta ve yumurta ürünleri (   )
Balıkçılık/ Çift kabuklu yumuşakça (   )


Yeniden ambalajlama işletmesi (   )
Et ve et ürünleri   (…)
Süt ve süt ürünleri (   )
Yumurta ve yumurta ürünleri (   )
Balıkçılık/ Çift kabuklu yumuşakça (   )


Toptan satış yeri (   )


II= Evcil tırnaklıların eti
Kesimhane  (   )


Parçalama tesisi  (   )


III= Kanatlı ve tavşanımsıların eti
Kesimhane  (   )


Parçalama tesisi  (   )


IV= Çiftlik av hayvanları eti
Kesimhane  (   )


Parçalama tesisi  (   )


V= Yaban av hayvanı eti
Av hayvanı eti işleme tesisi2(   )


Parçalama tesisi  (   )


VI= Kıyma, hazırlanmış et karışımları ve MAE
Kıyma üreten işletme (   )


Hazırlanmış et karışımları üreten tesis (  )


MAE üreten tesis (  )


VII= Et ürünleri (Ürünün detayı, hatırlatmalar kısmında belirtilecektir.)
İşleme tesisi (  )
Hatırlatmalar: ………………………….


VIII= Çift kabuklu yumuşakçalar
Sevkiyat merkezi (   )


Arındırma merkezi (  )


IX= Balıkçılık ürünleri
Fabrika gemisi (   )


Donduruculu gemi (   )


Taze balıkçılık ürünleri tesisi (   )


İşleme tesisi (   )


MAE üreten tesis ( )


Toptan satış yeri (   )


Mezat salonu (   )


X= Çiğ süt ve süt ürünleri
Toplama merkezi  (   )


İşleme tesisi (   )3


XI= Yumurta ve yumurta ürünleri
Toplama merkezi (   )


Yumurta paketleme merkezi (   )


Sıvı yumurta tesisi (   )


İşleme tesisi (   )


XII= Kurbağa bacağı ve salyangoz (Ürünün detayı, hatırlatmalar sütununda yer alacaktır.)
İşleme tesisi (   )


XIII= Eritilmiş hayvansal yağ ve donyağı tortusu
Toplama merkezi (   )


İşleme tesisi (   )


XIV= İşlenmiş mesane, mide ve bağırsaklar
İşleme tesisi (   )


XV= Jelatin
İşleme tesisi (   )


XVI= Kollajen
İşleme tesisi (   )


İşletmenin soğuk hava deposu/depoları

Depolanan hammadde/ara ürün/son ürün adı
Depo adedi
Depo hacmi (m3)
Depolama kapasitesi (Ton)
Soğutma




Soğuk muhafaza




Dondurma




Donmuş muhafaza




1 Hayvan türü: Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik Ek-13’ün B tablosunda yer alan hayvan türleri ilgili olduğu yerde belirtilecektir.
2 Av hayvanı işleme tesisi: Yaban av hayvanlarının avlanmadan sonra av hayvanının ve etinin piyasaya arzı için hazırlandığı tesis.
3 İşleme tesisinde üretilen süt ürünlerinin çeşitleri ve kurulu kapasiteleri (Ton/Yıl) detaylı şekilde beyanname ekinde yer almalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar