En yüksek kuleye Türk kahveli tanıtım

En yüksek kuleye Türk kahveli tanıtım
10 Mart 2013 Pazar 09:49

En yüksek kuleye Türk kahveli tanıtım

İstanbul finans merkezinin en yüksek kulesine sahip Metropol İstanbul, MIPIM Fuarı’nda Türk kahvesi ile uluslararası görücüye çıkıyor.
 
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından Ataşehir’de yer alan İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilen Metropol İstanbul, Türkiye’nin bu yıl “onur ülkesi” olarak yer alacağı Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek MIPIM’e gidiyor. Uluslararası standartlarda bir proje yaptıklarını söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Metropol İstanbul’un Türkiye’nin fuardaki tanıtımında ana rolü oynayacağını dile getirdi. MIPIM Fuarı’nı çok önemsediklerini belirten Varlıbaş, fuarda şimdiden 15’e yakın yabancı fonla görüşmek için randevulaştıklarını söyledi. Avrupa’da yatırım imkânının azaldığını, bu yüzden yabancı fonların rotalarını Türkiye’ye çevirdiğini anlatan Varlıbaş, “2013 yılı gayrimenkul sektörü için çok hareketli geçecek. MIPIM’e katılan Avrupalı fonlar Türkiye’yi ilgiyle inceliyorlar” dedi.


Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de, Metropol İstanbul’un yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından takip edildiğini ve finans merkeziyle birlikte yatırımcıların Anadolu yakasına geçtiğini söyledi. Bugüne kadar Jennifer Lopez dahil bir çok yabancının projeye ilgi gösterdiğini aktaran Yetgin, Kuveyt, Fransa, Irak, İran, Ürdün, Kore ve Rusya’dan müşterileri olduğunu kaydetti. “Projemizin uluslararası vizyonu çerçevesinde sadece Metropol İstanbul’u değil, Türk kültürünü de dünyaya tanıtma misyonunu üstlendik” diyen Yetgin, “Bu kapsamda, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliği ile MIPIM’de standımızı ziyaret edecek misafirlerimize Türk kahvesi keyfini sunacağız” diye konuştu.


En yüksek bina olacak

Yetgin, Metropol Kule’nin 250 metre ile Türkiye’nin en yüksek binası olacağını ve en üst katında seyir alanlarının yer alacağını belirterek, “İstanbul’un zirvesini seyre açıyoruz. Boğaz ve Adalar manzaralı terasta İstanbul’a gelenlere heyecanlı bir deneyim yaşayacaklar” dedi.


2015 yılında teslim edecek

2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul, rezidans, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla kendi sınıfında dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak. Halihazırda iki blokta yaklaşık yüzde 80 oranında satış gerçekleşmiş olan projede, 705 bin metrekare yekpare inşaat alanı bulunuyor.



3 binadan oluşan proje kapsamında 470 ticari ünite, 1381 konut ve toplam 1851 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Finans merkeziyle bütünleşik bir yapıda olan Metropol alışveriş kompleksinin, yılda 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.


Gayrimenkul sertifikası hazırlanıyor

Gayrimenkul sertifikası için SPK ile görüştüklerini belirten Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, bahar aylarında bu sistemi hayata geçireceklerini ifade etti. SPK’nın gayrimenkul sertifikasının önünü açtığını söyleyen Varlıbaş, “Gayrimenkul sertifikası çok faydalı bir ürün. Küçük yatırımların önü açılacak. Sertifikayı alan yatırımcı aldığı fiyatla, son fiyat arasındaki farkı görüyor. Projede çok yüksek prim vaat ediyoruz. Banka veya başka bir kurumun garantörlüğünde olacak. Projemizdeki konutların bir kısmını sertifika ile metrekare olarak satışa sunacağız” dedi. Gayrimenkul sertifikası sayesinde projeden sertifika alınabilecek.



Proje bitimine kadar toplanan sertifikaların karşılığında daire alınabilecek veya sertifikanın bedeli o günkü fiyattan yatırımcıya geri ödenecek.


Kuleye 56 tane asansör

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Metropol İstanbul’da hayatı kolaylaştırmak için 56 tane asansör tasarlandığını ve en kısa bekleme süresi ile 250 metre yüksekliğindeki Metropol Kule’deki asansörün hızla yukarı çıkacağını söyledi.


‘DÖNÜŞÜM HAZIRLIĞI OLAN BELEDİYEDEN BAŞLAYACAK’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” kapsamında Danıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku Konferansı”nın açılışına katıldı. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm konusunda özellikle yargı tarafından böyle bir konferansın düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de şehirleşme oranının yüzde 76’lara ulaştığını ve Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında şehirler bakımından da büyük önem kazandığını anlattı.



Bireylerin barınma hakkı bakımından meskenin önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, Türkiye’de 20 milyon civarında konut bulunduğunu, bu konutların afet bakımından yetersiz olduğunun belirlendiğini kaydetti. Bunun düzeltilmesi için 1956 yılından bu yana devletin çeşitli düzenlemeler yaptığını dile getiren Bayraktar, “Belediye başkanlarımız da bunları nasıl düzeltiriz diye çırpınıyorlar ama kentsel dönüşüm konusunda son 10 yılda çok ciddi gayret sarf ettik. Önemli atılımlar gerçekleştirdik ama bunlar da yetmedi” diye konuştu.



Bakan Bayraktar, “Fakir fukaraya, ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayan insanlarımıza ev yapma önceliğimiz var. Buna gayret edeceğiz ve bütün bu imkânlar olanaklar içerisinde yapmak istediğimiz şudur, biz istenmeyen hiçbir yerde kentsel dönüşüm yapmayacağız. Hazırlıklı belediyeler neredeyse biz orada yapacağız” dedi.



Dönüşümle vatandaşları afetten korumayı, şehirleri güzelleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin afet riski gibi bir gerçeği varken herkesin daha iyi düşünmesi gerektiğini vurguladı.


‘Rantsal dönüşüm değil’

Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Bu bir inşaatçılık değil. İnsanlar, ‘evlerimizi yıkmayı, bu kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm’ diyorlar. Özellikle ifade etmek istiyorum. Bu iş, vatan eksenli bir meseledir. Onun için bu devletin veya bu işle uğraşanların rant elde etmesi tamamen kefen soyuculuğudur. Böyle bir şeyi insan olan, izanı olan hiç kimsenin düşünmesi söz konusu değildir.”


Riskli şehirlerden başlanacak

Başta büyükşehirler olmak üzere özellikle afet riski yüksek şehirlerde bu işe başlanması gerektiğini ifade eden Bayraktar, devlet, hükümet ve özellikle bakanlık olarak bu işe sekiz elle sarıldıklarını söyledi.


Eviya, Sancaktepe’de bisiklete bindirecek

Sancaktepe Belediyesi, yenilikçilik yaklaşımıyla bölgede bisikletli yaşamı teşvik eden bir proje geliştirerek caddelerine bisiklet parkurları yapıyor. Eviya Gayrimenkul de, Sancaktepe Belediyesi’nin bisiklet yolu projesine tanıtım sponsoru oluyor.



Bisiklet kullanımının hem çevresel temizlik hem de spor açısından sağlığa faydalı olacağı bilinciyle bölgede inşa ettiği Ege Boyu projesinde de 1020 metrelik bisiklet parkuruna yer veren Eviya Gayrimenkul, Sancaktepe Belediyesi’nin bu yenilikçi hareketine destek veriyor.

Sancaktepe Belediyesi’nin bisiklet parkurlarından biri de Ege Boyu’nun bulunduğu Sevenler Caddesi’nin üzerinde konumlanıyor.



Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katılımıyla 10 Mart 2013 Pazar günü 13.00 ila 16.00 arasında Sevenler Caddesi Kent Parkı’nda bisiklet şenliği düzenlenecek.


3D ile anlatıyor

Şehirleşme ile birlikte doğadan uzaklaşan insanın iş yaşamının stresini atabilmesi için bisiklet parkurları oluşturduklarını belirten Erdem, şunları söyledi: “Eviya Gayrimenkul işbirliği ile gerçekleştirilen projesinde Sancaktepe’nin belirlenen yol güzergâhlarında 3D Street görsel alanlar kurduk. Bu alanlarda bisikletin icat edildiği 1791’den itibaren bisiklet tarihi adım adım maketlerle gösterilip anlatılıyor.”


Konya’da markalı konut atağına geçti

Konya’da markalı konut projeleri gerçekleştiren Seha Yapı, Selçuklu Belediyesi tarafından ihale yolu ile satışa sunulan iki parseli daha satın aldı.



Parsellerden büyük olan 17 bin 639 meterkare, küçük parsel ise 9 bin 274 metrekare büyüklüğünde. Seha Yapı’nın bölgede şık, konforlu ve kullanışlı yaşam alanlarını yapmayı planladığı arsalar toplamda 16 milyon 450 bin lira değerinde ve 7 kat imar hakkı bulunuyor.



Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’nde 122 bin 555 metrekare alan üzerine yapılan Selçuklu Kanyon Park’ın üst kısmında yer alan parseller hem Kanyon Park hem de şehir manzarasıyla ön plana çıkıyor.



Bir zamanlar moloz yığınlarının atıldığı bu alan Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen özverili çalışmalar sonucunda kanyonu andıran görüntüsüyle estetik bir yaşam alanına dönüştürüldü.


İki projede inşaat sürüyor

Araziler hakkında görüşlerini dile getiren Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, Seha Yapı’nın bölgenin çehresini değiştiren projelere imza atmaya devam edeceğini belirterek, “Selçuklu’nun gelişimine katkı sağlamaktan dolayı son derece mutluyuz. İhale bedeli ile Selçuklu Belediyesi’nin de hizmetlerine katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

Seha Yapı Selçuklu Yazır bölgesinde halen Seha Şelale Park ve Seha Yasemin Evleri projelerinin yapımına devam ediyor.


Ön talep topluyor

Dursun "Yeni aldığımız taşınmazlara 4+1 tipinde bölgenin en şık, konforlu ve kullanışlı yaşam alanlarını yapmayı planlıyoruz” diyerek, ön talepleri almaya başladıklarını söyledi.


Raffles İstanbul Zorlu Center’a HBA imza attı

Zorlu Gayrimenkul’ün, İstanbul’a değer katmak hedefiyle geliştirdiği Zorlu Center projesinin içinde yer alacak olan Raffless İstanbul Zorlu Center’ın tasarımını dünyaca ünlü otellerin iç dekorasyonunu tasarlayan HBA (Hirsch Bedner Associates) yaptı. HBA tarafından oluşturulan tasarımların uygulama mimarlığı çalışmalarını ise Mar Mimarlık gerçekleştirdi.



Her bir odanın farklı tasarlandığı Raffles İstanbul Zorlu Center’da, toplam 184 odanın 136’sı standart, 47’si süit ve 1 tanesi de Presidential Suite olacak.



Standart odaların minimum 60 metrekare, süitlerin ise maksimum 333 metrekare olduğu Raffless İstanbul Zorlu Center’da oda büyüklükleri yaklaşık olarak, standart oda 62 metrekare, tek yataklı suit 130 metrekare, iki yataklı suit 250 metrekare ve Presidential suit 350 metrekare olarak tasarlandı.


‘Hiçbirşey imkansız değil’

‘Premium Luxury’ hizmet anlayışında kişiye özel hizmetle ‘imkansız’ kelimesinin yer almayacağı Raffles İstanbul Zorlu Center’ın, iç dekorasyonuyla benzerlerinden ayrışacağını belirten Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, şunları söyledi:

“Raffles İstanbul Zorlu Center’ın tasarımında her ayrıntının incelikle tasarlandığı bir yaklaşımla, lüks kavramını İstanbul’un dokusuyla harmanlıyoruz. İstanbul için önemli bir yere sahip olan proje iş, finans, eğlence ve sanat çevrelerini bir araya getirecek.”


Hemen teslim projede vadeyi 120 aya uzattı

Mom Yapı tarafından hayata geçirilen Glow 3 projesinde KDV dahil 120 aya kadar vadeli ödeme seçenekleri sunuluyor. Konutların hemen teslim edildiği Glow 3, Çekmeköy’de konumlandırıldı. Glow 3, Vakıfbank, Halkbank ve Garanti Bankası ile anlaşma sağladı.

14 bin 77 metrekarelik bir arazi üzerine kurulan Glow 3’ün mimari tasarımı Tago Mimarlık imzasını taşıyor. Glow 3’te 1+1’lerin alanları 58 ile 70 metrekare arasında değişirken 2+1’lerin alanları 123, 3+1’lerin alanları ise 159 metrekare olarak belirlendi. İnşaat alanı 50 bin metrekare olan proje, toplamda 6 blok ve 1 kuleden meydana geliyor.


Konut sahiplerine yüzde 100 temiz hava sunuyor

Esin Yapı’nın projesi İstanbloom, enerji verimliliği ile tasarruf imkânı sunuyor. Projede, çift cidarlı cephe ile kendi içinde yarattığı iklimlendirme sayesinde bina içinde temiz hava sirkülasyonu sağlanıyor.


Frekans kontrollü havalandırma sistemi karbondioksit ve karbon monoksit sensörleri sayesinde yüzde 100 taze hava sağlarken konut sahipleri yeterli oksijen alıyor. Uluslararası standartlara uygun ses izolasyonlu cihazlar konut sakinlerini rahatsız etmezken maksimum izolasyon ve ısı geri kazanım sistemiyle enerjide de yüzde 20 tasarruf elde ediliyor. Bina çatısı ve dış cephede kullanılan malzemeler ise güneş ışınları emisyonundan koruyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar