MÜŞAVİRLİK PAYLAŞIM SÖZLEŞMESİ

MÜŞAVİRLİK PAYLAŞIM SÖZLEŞMESİ
 
 
 
1. Emlak Müşavirinin
Adı, soyadı – unvanı :…………………………………………………………………..
Adresi                                     :…………………………………………………………………..
Oda sicil no               :………………………..
 
 
2. Emlak Müşavirinin
Adı, soyadı – unvanı :…………………………………………………………………..
Adresi                                     :…………………………………………………………………..
Oda sicil no               :………………………..
 
 
            Yukarıda isim-unvan, adres ve Oda sicil numaraları yazılı emlak müşavirleri, ekte/eklerde yer alan müşteriyle yapmış oldukları akitlere istinaden müşteri portföylerini karşılıklı olarak değerlendirmek amacıyla “Emlak Müşavirliği Paylaşım Akdi”ni aşağıdaki şartlarda yapmışlardır.
 
            1- İş bu akdi karşılıklı olarak imza eden emlak müşavirleri akdin eki olan ve kendi müşterileriyle yapmış oldukları akitlere istinaden emlak müşavirliği hizmetinin verilmesinde karşılıklı yardımlaşmayı ve bunun mukabilinde müşterilerinden almaya hak kazanacakları ve tahsil ettikleri emlak müşavirliği ücretini paylaşmayı kabul etmişlerdir.
 
            2- Bu akdi imza eden emlak müşavirleri müşterilerinin her biri için ayrı olarak bu akdi imza edecek ve müşterinin akdini müstenidat olarak zikredip, bir örneğini ekleyeceklerdir. Her müşteri için bu husus yerine getirilmeden akdin diğer tarafı olan emlak müşavirini bertaraf eden emlak müşaviri, bu şekilde yaptığı işten kazandığı ücretin tamamını devre dışı bıraktığı emlak müşavirine ödemeyi kabul ve taahhüt eder.
 
            3- Emlak müşavirleri bu akde dayanarak kendi müşterileri arasında karşılıklı alım-satım, kiralama ilişkisinin kurulmasına aracılık ettikleri ve müşterilerin birbirleriyle akid yapmasını sağladıkları takdirde emlak müşavirliği ücretini şu şekilde paylaşacaklardır:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            4- Emlak müşavirliği ücretinin müşterilerden tahsil edilememesi halinde yasal yollara başvurulacak ve ücretin emlak müşavirleri arasındaki paylaşımı, yasal takibin sonucuna kadar beklenecektir. Yasal yollardan tahsilât yapılamaması halinde, emlak müşavirleri birbirlerine bu akitten dolayı herhangi bir borç-alacak olamayacağını kabul ve taahhüt ederler.
 
            5- İş bu akid yukarıda yazılı şartlar ve ayrıca aşağıda sıralanarak belirtilmiş özel şartlarla birlikte geçerli olmak üzere karşılıklı olarak kabul ve taahhüt edilmiştir. Bu akde konu olan ekler sıralanmış olup, akitten doğan ihtilafların hallinde ……………………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
 
            6- Özel şartlar:
 
 
 
 
 
            7- Ekler: (Bu bölüme kira sözleşmesi, satış sözleşmesi gibi ekleri yazınız.)
 
 
 
 
 
 
EMLAK MÜŞAVİRİ                                                 EMLAK MÜŞAVİRİ
ADI SOYADI :                                                        ADI SOYADI :
 
ADRES          :                                                         ADRES          :
 
 
TELEFON      :                                                         TELEFON      :
 
İMZA              :                                                          İMZA             :
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar