Mantolama Size Ne Kazandıracak?

Mantolama Size Ne Kazandıracak?

Binanın dış cephesinin yalıtım malzemeleriyle kaplanması anlamına gelen mantolama evinizde iklim değişikliği ile mücadelede büyük rol oynuyor.
 
Mantolama Size Ne Kazandıracak?
Yazın sıcak havanın klima ile kışın soğuk havanın doğalgaz faturaları ile hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine zarar verdiği bir gerçek… Binanın dış cephesinin yalıtım malzemeleriyle kaplanması anlamına gelen mantolama evinizde iklim değişikliği ile mücadelede büyük rol oynuyor. Mantolama ile elektrik ve yakıt harcamalarında yüzde 50’lere varan tasarruf sağlanıyor. 
 
Yaşam standartlarımızı doğrudan etkileyen bina yalıtımları yakıt, elektrik ve enerjiden tasarruf sağlamakla kalmıyor sağlığımızı da koruyor. Düşünüldüğü gibi pahalı bir uygulama olmayan mantolama yöntemi, uzun vadede hesaplandığında harcadığınız parayı kısa zamanda amorti ediyor. 
 
IsoVoLL yalıtım sıvaları, avantajlı özellikleri ile eski ve yeni yapılarda büyük kolaylık sağlıyor
 
Günümüzde yalıtım, çoğunlukla köpük uygulama ile birlikte anılsa da, sıva şeklinde uygulanan yeni nesil yalıtımlar uygulama esnasında hem büyük kolaylık sağlıyor ve avantajlı özellikleriyle dikkat çekiyor. Binanın dış yüzeyini tek parça halinde saran IsoVoLL yalıtım sıvası, parçalı sistemlere göre ağırlıkta birkaç tona kadar tasarruf sağlıyor. Tek parça uygulama ile depreme karşı bina direncini arttırdığı gibi, esnek yapısı sayesinde de, zaman içerisinde oluşabilecek çatlak ve kırılmalara karşı da azami dayanıklılık sağlıyor.
 
Eski ve yeni yapılarda IsoVoLL uygulaması
 
Yapıların yaşına bakmadan yeni ve eski binalarda rahatlıkla kullanabileceğiniz IsoVoLL yalıtım sıvaları sadece dış cepheyi yenilemekle kalmıyor binanın ömrünü de uzatıyor. Eski yapılarda kolaylıkla uygulanabilen IsoVoLL, bina ömrünü uzatarak uzun yıllar boyunca evinizin dışarıdaki olumsuz hava koşullarından en az ölçüde etkilenmesini sağlıyor.
 
Eski yapılarda, binanın dış cephesinin yüksek basınçlı suyla yıkanarak eski ve çatlamış boya kalıntılarından arındırılmasıyla yapılan uygulamada, IsoVoLL ısı yalıtım sıvasının bina yüzeyinde en sağlam noktaya sıkıca tutunması amaçlanıyor. Yeni yapılarda hem iç hem de dış yüzeye uygulanması önerilen IsoVoLL sıvaları enerji tasarrufunda da yüzde 20 oranında artı tasarruf sağlıyor. Dolayısıyla tümüyle incelendiğinde yüzde 70’lik bir kazanç elde ediliyor. 
 
Yeni yapılarda IsoVoLL yalıtım sıvalarıyla iç yüzeye 0,5- 1cm kalınlığında, dış yüzeye 1-1,5 cm kalınlığında uygulama yapmak yeterli oluyor.  Eski yapılarda ise 2 cm uygulama ile TS825’te sağlanan izolasyon değerleri sağlanabiliyor.
Enerji tasarrufu sağlayarak yaşam alanlarına değer katan IsoVoLL,  kolay uygulaması ve sağladığı avantajlarla dikkat çekiyor. Evinize, cebinize ve çevreye dost yalıtım sıvası IsoVoLL, hem eski hem yeni yapılarda uygulama esnasında kolaylık sunarken, ömür boyu performans ve kazanç sağlıyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Web: www.isovoll.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar