EMLAKÇI OLMA ŞARTLARI DEĞİŞİYOR , HERKES EMLAKÇILIK YAPAMAYACAK

Emlakçı Olma Şartları Değişiyor, Herkez Emlakçılık Yapamayacak
EMLAKÇI  OLMA  ŞARTLARI  DEĞİŞİYOR , HERKES  EMLAKÇILIK  YAPAMAYACAK
Günümüzde birçok alanda yeni iş alanları doğmakta ve  var olan iş alanlarında da yeni atılımlar gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle birçok kişi bu alanlarda kendisini göstermenin peşinde olacaktır. Bu iş alanlarından biri de emlakçılıktır.

Emlakçılık günümüzde her alanda özellikle ev kiralama ve ev satışlarında artışların görüldüğü alanlardan biri haline gelmeyi başarmıştır. Emlakçılık basit gibi görünse de birçok sorunları olan bir meslek dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar kiralık evlerde kira ödememesi durumu ve dolandırıcılık girişimleri gibi birçok sebepler bulunmaktadır. Ülkemizde özellikle küçük şehirlerde Emlakçılık alanlarında oldukça büyük bir artış meydana gelmektedir. Bu artışların nedeni Emlakçılık alanlarının daha geniş bir yer tutmasıdır. İnsanların birçoğu konutlarda yaşamak zorunda olmasından dolayı kiralık evlerde ve satılık evlere olan ihtiyaçlar oldukça fazla olmaktadır. Bu kiralık ev ve satılık ev ihtiyaçlarını ise insanlar emlakçılardan karşılamaktadır. Emlakçılarda bu alanda üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Emlakçılar ev sahiplerinden almış oldukları kiracılara kiralama işlemini yaparken kiracılardan komisyon ücreti almaktadır. Bu komisyon ücreti  evin kirasına göre ve şehirlere göre farklılık göstermektedir. Ülkemizde sürekli olarak kanunlar çerçevesinde birçok alanda son dönemlerde değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler ile birlikte özellikle tüketici adına olumlu gelişmeler baş göstermektedir. İnsanlar kanun güvencesi altında işlemlerini sağlamaktadır. Bu kanun güvencesi adı altında kendilerini daha güvende hissetmektedir.

Ülkemizde hemen hemene her kişinin ve kesimin uyguladığı evinin satış fiyatını düşük gösterme dönemi sona ermektedir. Bu durum son dönemlerde kanunlarda yapılan değişiklikler ile olmaktadır. Böylelikle artık hiç kimse evinin olması gereken fiyatının altında düşük fiyatlar ile satışa sunamayacaktır. Devlet bu gibi işlemlerin önünü kanunlarla kesmeyi başarmış durumdadır. Maliye Bakanlığı bu Emlakçılık alanlarındaki durumun önüne emlak satış ve kira atlasını çıkararak geçmektedir. Maliye Bakanlığı bu alanda il, ilçe, mahalle, köy gibi yerleşim yerlerinde emsal fiyat datası oluşturmayı planlamaktadır. Bu haritada oluşturulduğunda artık hiç kimse konut satışlarında istediği fiyatı çıkaramayacaktır. Maliye Bakanlığının çıkaracağı bu detaylı harita sayesinde konutların fiyatları da belirlenmiş olacaktır. Maliye Bakanlığı bu satışlarda yüzde 20 oranına kadar tolerans gösterileceği Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar arasında yerini almış durumdadır. Maliye Bakanlığının almış olduğu bu tedbir ile birlikte, artık hiçbir emlakçı evin fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmasına izin vermeyecektir. Bu durum oldukça adil bir şekilde düzenli olarak işletilebilmesi için daha kaliteli çalışmalar yapılmaktadır. Günümüzde Emlakçılık oldukça basit görünen ve hiçbir eğitim durumlarına bakılmaksızın bir büro açılarak Emlakçılık yapılmaktadır. Yapılan bu son düzenlemeler ile birlikte emlak müşavirliğinin sadece konut alıp satmak olmadığı Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır. Değişen şartlara göre herkes istediği gibi artık emlak bürosu açıp konut alıp satamaz. Öncelikle emlak müşaviri olabilmek için öncelikle hukuk, siyasal, iktisat, işletme , idari bilimler fakültelerinden, mimarlık, şehir planlaması bölümlerinden, tapu kadastro, harita, emlak, maliye gibi en az iki yıllık eğitim veren okullardan mezun olunması şartı getirilmiştir. Bu şartlar dahilinde artık insanlar emlakçı olabileceklerdir. Bu durum Emlakçılık alanlarının herkes tarafından rağbet görmesinin ve bilgili , bilgisiz kişilerin ayırt edilmesi için yapılan bir uygulama olarak ortaya konulmaktadır. Böylece artık  bu durum yükseköğrenim alanı gerektirmektedir.

Kira fiyatları genellikle yaz mevsiminde artış göstermektedir. Bu durumun nedeni üniversitelerin eğitime başlaması, memurların yeni yerlere tayinlerinin çıkması ya da atanmaları nedeniyle kira fiyatlarında yaz mevsiminde artışlar meydana gelmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar