EVİN METREKÜP HESABI

Evin Metreküp Hesabı, Metreküpü hesaplama
EVİN METREKÜP HESABI
Yüksekliği hakkında bilgilendiren bir ölçüttür. Evlerdeki metrekare ölçümü yerini metreküpe bırakacak. İmar izinlerinde yüksekliğe dikkat edilir. Konut inşa eden firmalar sayıyı artırmak için tavandan kısmaya başladı. Bu çok uyanıkça bir şeydir.. İnşaat sektörünün gelişmesi ile açılan ve büyüyen birçok inşaat firması ortaya çıkmış durumda. Rakipler arası çekişmeler çoğaldı. Öne geçmek isteyenler çeşitli yollara başvurdu. Maliyet ne kadar artsa da tavan yüksekliğinden kısmadılar. Daha konforlu ve iç açıcı evler inşa ettiler. Bir evin metre kare olarak bilinen alanın tavan yüksekliği ile çarpılması sonucu konut metreküpü hesaplanmış olur. Tavanın yüksek olması müşterilerin seçenekleri arasındadır. Ankara’da inşa edilen projede tavan üç metre yapılarak çevreci bir proje olduğunu gösterdi. Evin ferah olması metreküpü ile çok alakalıdır. Metreküp ne kadar fazla ise o kadar konut pahalılaşıyor. Yeni moda haline geldi . Metrekare çok geride kalmış bir sistem. Konutların yaşam alanı olması nedeniyle ferah ve sağlıklı olması gerekir. Ekonomik sorunlar hızlı şehirleşme konutların kalitesini düşürdü . Bu nedenle tavan yüksekliği azaldı. İnsanlar sağlıklı binalarda oturamıyorlar. Yüksek tavan yapılırsa bütçeyi o kadar sarsar. Ekonomisi kısıtlı olanlar için yüksekliği az olan binalar tercih edilir. Yüksek tavanlım olursa ısınma soğutma zorlaşır. Daire de ışık daha fazla olur ve böylelikle psikolojik olarak orada yaşayan kimseler olumlu etkilenir. Daha ferah ve huzura kavuşurlar. Ses yalıtımı içinde önemlidir . Ses izolasyonu için yükseklik belli bir düzeyde olmalıdır. Tavan yüksekliği üç metreyi aştı. Metreküp değeri önemli hale geldi.  Geleneksel Osmanlı mimarisinde bile yüksek tavanlar göze çarpar. Bu gelenek bize kadar devam etmiştir. Saraylar hep yüksek tavanlıdır. Ekonomik krizler yüzünden göz ardı edildi . Tavanı yüksek konut daha genişmiş gibi hava katıyor. Ferahlık duygusu veriyor. Mimari açıdan daha estetiktir. İnsanların görüş açısı genişliyor. Hacmi büyük olan tercih edilmektedir. Daha kolay satılmaktadır .

Standart tavanlar hesaplıdır. Yüksek tavan demek rahatlık ve ferahlık demektir. Alçak tavan ısınma maliyetini düşürmektedir. Bu nedenle dar bütçeli aileler için oldukça kullanışlı. Ama günümüzde rahatlığa düşkün birçok zengin kesim var. Onlar yani moda yüksek tavan metreküp trendine ayak uydurmaktadır. Tavan yüksekliği lüks demektir. Maliyeti artıran bir etkendir. Gün ışığı alan mekânlar insanların duygusal anlamada mutlu olmasını sağlıyor. İş yerlerinde uygulanırsa çalışma alanında verimliliği artırır . Hem dekor olarak hem de satışlarda faydalı bir ölçüt. Konforlu ve havadar daire alıcısını rahatlıkla bulur. Müşteriler ilk olarak tavan yüksekliğine ferah olup olmadığın bakar. Sağlıklı mekânlar için yüksek tavan tercih edilir. Alanların daralması ile metre küp hesapları inşaatlarda müşteriye huzurlu alanlar vermek için konut yapımında revaçta. Metreküp hesaplamaları belirleyici etken haline geldi. Yüksek tavan yüksek maliyetle doru orantılıdır. Ama artık müteahhitler bu ölçüyü kullanarak daha çok satarlar.
Metreküp inşaat sektöründe önemli bir olaydır. Çünkü artık metre karenin bir esprisi kalmadı. Çünkü metreküp daha çok tutuldu. Müteahhitler de bu konuda hassas. Yüksek tavanlı binalar çerez gibi satılmaktadır. Maliyeti oldukça yüksek olsa da en çok bunlar sattı. Metreküp öle es geçilecek bir konu değildir. Sağlıklı ortam herkes ister. Çocukları olan kişiler yüksek tavanlı binaları kullanmaktadırlar. İş yerlerinde ofislerin yüksek tavanlı olması oradaki çalışanları oldukça olumlu yönde etkiler. Dekoratif olarak da oldukça şık durur. İş adamları ve mimarlar yüksek tavanı ön görmektedirler. Maliyeti fazla olsa da çok sağlıklı bir yapı olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar