Yüksek Kira Geliri Getiren Şehirler

Yüksek Kira Geliri Getiren Şehirler
YÜKSEK KİRA GELİRİ GETİREN ŞEHİRLER
Kira günümüzde yatırım aracıdır. İstanbul da kira olarak evler fiyatının 20 yıl da biriktirmektedir. Şehre uzak bölgelerde ev alıp fiyatı uygun diyerek zararı umursamıyorlar. Kentsel dönüşüm şehrin bir kısmının proje ile kamusal depreme dayanıklı kamusal çalışmalardan biri. Kentte bulunan sağlıksız alanları yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp canlandırma , yapılandırarak uygulama yapılmasıdır. Ömrünün tüketmiş yıkılmış binalar yerine güzel şık mekânlar elde edilir. Bir kiranın yüksek gelir getirmesi için o şehrin metropol olması her mekana eğlence , alışveriş , hastane , okul gibi ortak mekânlara yakın olması gerekir. Yatırımcılar genellikle kıyı kesim turizm bölgelerine yatırım yapmaktadır. Bunun nedeni oralar çok daha gelişmiş durumda. Küçük yerleşim yerleri Anadolu gibi iç kesimlerde kiralar daha düşük durumdadır. İnsanlar para kazanmak için güç duruma girerler ama kolay kaybederler. Para akışkandır hemen erir. Vatandaşlar gelecekte zorluk çekmemek için birikimlerinin taşınmaz mallar üzerinde kullanırlar. Dünyada piyasalar çok sallantıda. Yatırım hem insanı zengin eder hem de fakir. Ünlü müteahhit Donald trump borsaya hiç güvenmez. Çok boş iş gibi gelir borsa. Yatırımın daha sağlam yerlere yapar. Bu yüzden birikimlerinin emlak sektörüne yatırır. Borsa yapmak için çok iyi anlaması gerekiyor . Birikimleri borsada değerlendirmek belki de yanlış bir yöntem. Türkiye çok çalışkan bir ülkedir. Yatırım yapmak için bu işin zekâsı olması gerekir. Önemli olan mantığı çözmek. Emlak ve konut yatırımı kira geliri gerekli değilse arazi yatırımı size göredir. Arsayı emeklilik için alın . Çocuklarınız geleceği için arazi satın alın . Dünya hızla gelişmeye başladı . Arsa ya da kiralık ev alırken kentlerin önemli bölgelerinin kıyıya yakın yerlerini seçin.
Kira geliri sizin için daha önemli ise dükkân geliri olmasına önem gösterin. Ödemeleriniz düzenli şekilde olur. Kiraya verirken dükkân sahibi dükkânın gerekliliklerini yapmak zorundadır. Konut kiracısı evi yıpratır. Kiracı çıkar gider ev sonradan tadilat ister. Bu nedenle inşaatlarda eskiyen araçlar kullanılır. Yapacağınız yatırım brüt olarak hesaplamak çok önemlidir. İstanbul da kiralarda büyük fırsatlar var. Genelde ev alma kararını bayanlar alır. Kadınlar dükkân düşünmez hep konut alırlar. Arsa ya da arazi onlar için yatırım değildir. Ticari olarak yetenekli olmak önemli bir husus tabi. Bilgisine güvenen kimseler sermaye piyasaları onlara göre. Konut piyasasında da önemli gelişmeler var. Konut alırken iyi müteahhitlerden alın. Yabancı turistler de İstanbul’daki kiralık konutlara ilgi göstermeye başladı. Kira öder gibi kredi ödeyerek konutlara sahip oluyorlar. Ancak zamanla bu moda eskidi.
İstanbul da çok kıymetli yüksek kira geliri getiren ilçelerden Bahçelievler ve Mecidiyeköy gelir. Bu yerden konut satın alanlar şanslıdır. Beylikdüzü de çok gelir getirir . Ata şehir büyük konut projelerinin yapıldığı bölge . Buralar karlı bölgeler. Satılmayan konutlar kiralık evlere yerini bırakacak. Rusya, Polonya, ispanya gibi ülkeler kira gelirinde iyi sırada. Şehre uzak yerler ucuz kira getirir. Ama çarşıya yakın yürüyerek gidilen yeler daha çok satar. Avrupa yakasında Kâğıthane, maslak, Sarıyer, beylik düzündeki konutların Anadolu yakasına göre daha yüksek gelir getirmektedir. Ulaşımı kolay bölgelerde son zamanlarda çok tercih edildi. Metro hattı ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırdığı için kira değeri de arttı. Yatırımcılar ulaşım ağlarını dikkate almaktadır. Son zamanlarda Mecidiyeköy, şişli, Bakırköy bölgelerinde kira gelirleri artışları görülür. Uzmanlar yatırımcılara geliri yüksek verimli yerlerden arsa ya da konut sahibi olmanız tavsiye edildi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar