Hong Kong'un Merkezi Ofis Boşluk Oranı 2020'de 16 Yılın En Yüksek Seviyesini Gördü

Hong Kong'un Merkezi Ofis Boşluk Oranı 2020'de 16 Yılın En Yüksek Seviyesini Gördü

Hong Kong'un Merkezi Ofis Boşluk Oranı 2020'de 16 Yılın En Yüksek Seviyesini Gördü

 

Ofis boşlukları 2004'ten bu yana ilk kez yüzde 7'yi aştı


JLL'nin en son Hong Kong Emlak Piyasası İzleme raporuna göre, Hong Kong Merkez Pazarı için A sınıfı ofis boşluk oranı, 2004'ten bu yana ilk kez% 7'yi aşarak Aralık 2020'de% 7,3'e yükseldi.

Önümüzdeki aylarda piyasaya geri dönmesi beklenen önemli miktarda pazarlanabilir ve teslim alanı olduğu için boşluk oranı artmaya devam edecek. Finansal kiralama faaliyeti yıl sonuna doğru sınırlı kaldı ve yalnızca birkaç küçük işlem kaydedildi.

Genel olarak, A sınıfı ofis net emilimi, ekonomik durgunluğun neden olduğu devam eden kullanıcı küçülme eğilimi nedeniyle geçen ay -175.600 fit kare oldu. Örneğin, Lane Crawford, Wong Chuk Hang'deki One Island South'ta 19.400 sq ft (GFA) boşalttı, FTLife Insurance ise Kowloon Bay'deki FTLife Tower'da bir kat (16.500 sq ft, GFA) serbest bıraktı. Dahası, DHL'in Kwun Tong'daki International Trade Tower'da Kowloon Körfezi'nden küçültüp taşınarak 90.900 sq ft (GFA) kiraladığı bildirildi.

Hong Kong JLL Ofis Kiralama Danışmanlığı Başkanı Alex Barnes şunları söyledi: "Kira düşüş gidişatı tüm büyük ofis alt pazarlarında devam etti ve genel pazardaki net efektif kiralar Aralık ayında aylık bazda% 1,1 düştü. Tsimshatsui, en önemli daralmayı yaşadı. ay boyunca kiralar. Kiraları bir önceki aya göre% 1,7 düşerken, merkezi olmayan alt pazarlardakiler nispeten esnek kaldı. "

Perakende pazarında, Büyük Çin'deki JLL Araştırma Başkanı Nelson Wong şunları söyledi: "Ana cadde mağazaları kiraları neredeyse 2003 seviyesine gerilediğinden, pazar bazı üst düzey perakendecilerin temel alışveriş bölgelerinde yeni mağazalar taahhüt ettiğini gördü. Bu arada, boş dükkanların sayısı iç talebe odaklanarak perakendeciler tarafından dolduruldu.
 
Sınıf-A-Ofis-Boşluk-2020.jpg


Yorumlar

Popüler Yayınlar